Semjén Zsolt az egyszerűsített honosításról tárgyalt Paraguayban

Az egyszerűsített honosítási eljárás gördülékeny lebonyolításáról tárgyalt többek között Paraguayban Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes dél-amerikai útján egyházi vezetőkkel és kereszténydemokrata politikusokkal is találkozott. A kormányfő helyettese január 1-én kezdte meg egyhetes látogatását a dél-amerikai országban.

Semjén Zsolt az MTI-nek szerdán telefonon elmondta, hogy a hazánkat több dél-amerikai országban is képviselő, argentínai magyar követséggel egyeztetett annak érdekében, hogy a nagy távolságokra való tekintettel minél egyszerűbben legyen intézhető az állampolgársági eljárás.

A dél-amerikai magyar szervezetek vállalták, hogy összegyűjtik az állampolgársági igényeket, melyet a Buenos Airesben működő magyar nagykövetség helyszínre utazó munkatársai átvesznek és elvégzik a szükséges adminisztrációt – mondta el a kormányfő helyettese.

A kontinensen sokan érdeklődnek az állampolgárság iránt.

A miniszterelnök-helyettes emellett beszámolt a helyi magyarság képviselőinek a Magyar Állandó Értekezlet tavalyi ülésén végzett nemzetpolitikai munkáról.

A magyar politikust fogadta Fernando Lugo köztársasági elnök is, aki megbeszélésük során kijelentette, országában nincs akadálya annak, hogy az itt élő magyarok felvegyék a magyar állampolgárságot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!