Semjén Zsolt a felvidéki magyarokat érintő szlovák rendőri intézkedésekről

Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megütközéssel értesült arról, hogy a szlovák rendőrség kedden újabb pénzbírságot rótt ki több felvidéki magyar állampolgárra amiatt, hogy megtagadták érvénytelenné vált személyi igazolványaik beszolgáltatását. Semjén Zsolt egyetért a felvidéki Magyar Közösség Pártja nyilatkozatával, melyben aktív hozzáállást kérnek az Európai Uniótól a szlovákiai jogfosztások és az érintettek folytatódó zaklatása ügyében.

A szlovák rendőrség újabb pénzbírsággal sújtotta a magyar állampolgárságukat nyíltan felvállaló és emiatt szlovák állampolgárságuktól megfosztott, Léván élő Dolník Erzsébetet, Kassai Gyulát és Gubík Lászlót. A hatóságok azért szabták ki ismételten a 33 eurós pénzbírságot, mert a három magyar továbbra sem volt hajlandó beszolgáltatni szlovákiai személyi okmányait.

A három érintett polgárt közvetlenül karácsony előtt idézték be szóbeli egyeztetésre a rendőrségre. Mivel ügyvédjük betegsége miatt az érintettek akkor nem tudtak eleget tenni a felszólításnak, a szlovák hatóságok - még az év végi ünnepek között - újabb idézést küldtek nekik.

A személyi igazolványok beszolgáltatásának megtagadása miatt még az ősz folyamán indított szabálysértési eljárás keretében végül kedden megtartott egyeztetésen Nagy Tibor ügyvéd megismételte, hogy ügyfeleinek álláspontja változatlan, azaz nem tartják helytállónak az ellenük folytatott eljárás hivatkozási alapját, és továbbra is szlovák állampolgárnak tekintik magukat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!