Semjén Zsolt fogadta az Európai Zsidó Parlament vezető tisztségviselőit

Semjén Zsolt hivatalában fogadta az Európai Zsidó Parlament magyarországi látogatáson tartózkodó vezető tisztségviselőit. A kormányfő egyházi nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettese megbeszélést folytatott a Joel Rubinfeld, az Európai Zsidó Parlament társelnöke vezette delegációval, amelynek mások mellett tagja Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija.

Korábban Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta hivatalos látogatáson az Európai Zsidó Parlament, az Európai Zsidó Unió, az EMIH és a Tett és Védelem Alapítvány küldöttségét – tájékoztatta az EMIH csütörtökön az MTI-t.

Közlésük szerint a szerdai találkozón a gyűlöletbeszéd, a közösség elleni izgatás és az uszítás törvényi tényállásainak és a bírósági gyakorlatnak az összetett problémája is szóba került.

A szervezetek képviselői Répássy Róberttel, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárával is egyeztettek a kérdésben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!