Semjén Zsolt: ismételhessék meg a magyar diákok a felvételit az Újvidéki Egyetemen!

A magyar kormány megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Újvidéki Egyetem jogtudományi karán – az elmúlt tíz évben jól működő gyakorlattól eltérően – a magyar diákok magyar nyelven, de szerb nyelvből és irodalomból tehettek csak felvételi vizsgát – írta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Erről nem értesítették a felvételizőket, így egy magyar jelentkező sem jutott be a költségvetésből finanszírozott képzésbe.

A kereszténydemokrata politikus leszögezte: a jogtudományi kar erről nem értesítette a felvételizőket, így a magyar diákok – önhibájukon kívül – a vártnál rosszabb eredményeket értek el a felvételi vizsgán, ami miatt egyetlen jelentkező sem jutott be a költségvetésből finanszírozott képzésbe.

Az esélyegyenlőség biztosítása és a hátrányos megkülönböztetés megszüntetése érdekében a magyar kormány elvárja, hogy az Újvidéki Egyetem jogi kara, a középiskolai tanulmányaikat anyanyelvükön folytató diákok számára tegye lehetővé a felvételi vizsga újbóli lefolytatását – a korábbi évek mintájára – magyar irodalomból és nyelvtanból – olvasható a közleményben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!