Senki nem akarja elvenni az özvegyi nyugdíjat

A novemberi nyugdíjjal mindenki megkapja az infláció emelkedése miatt járó kiegészítést, és az özvegyi nyugdíjakat sem akarja senki elvenni – jelentette ki Soltész Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Zala Megyei Türjén. Márfi Gyula veszprémi érsek köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az idősek ellátása nagyon nagy feladat, miután ebben a korban sokszor már „elhagyják az erények” az embert, éppen ezért igénylik ők a legtöbb törődést.

Soltész Miklós a Kolping Idősek Ápoló, Gondozó Otthona fennállásának hatvanadik évfordulóján tartott ünnepségen közölte: novemberben mindenki megkapja a hatszázalékos nyugdíjkiegészítést. Hozzátette: az özvegyi nyugdíjat ugyanúgy mindenki megkapja a jövőben is, „senki nem akarja és nem is fogja tőlük elvenni”.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy 2004-től vesz részt a jelenleg 68 idős embert gondozó intézmény működtetésében az egyházi szervezet. Sajnálatos módon a megyei önkormányzatok évekig ki voltak zárva a hasonló intézmények felújítására szóló pályázatokból, de a lehetőségeken sokat javít, hogy januártól nem a megyei önkormányzat, hanem a megyei kormányhivatal lesz a fenntartó.

Márfi Gyula veszprémi érsek köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az idősek ellátása nagyon nagy feladat, miután ebben a korban sokszor már „elhagyják az erények” az embert, éppen ezért igénylik ők a legtöbb törődést. Fazekas Zoltán Márton premontrei kanonok ugyancsak a gondozók megbecsülésének hangot adva arról beszélt: nagyobb türelem kell az idősekkel való bánáshoz, mint a fiatalokkal történő foglalkozáshoz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!