Seszták Miklós: az adósságteher gúzsba kötötte az önkormányzatokat

Az adósságteher gúzsba kötötte az önkormányzatokat, az adósságterhek átvállalásával a kormány a cselekvőképes városok előtt nyitotta meg a fejlődés útját – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter kedden tatabányai sajtótájékoztatóján. Seszták Miklós emlékeztetett arra, hogy a magyar állam Tatabányától korábban 8,3 milliárd, idén pedig újabb 6,3 milliárd forint adósságot vállalt át.

A miniszter megemlítette, hogy a kormány az elmúlt négy évben mintegy tízmilliárd forinttal támogatta az ipari park fejlődését, ennek eredményeként négy év alatt 1500 új munkahely jött létre a városban és a betelepült cégek folyamatosan bővítik kapacitásaikat. Seszták Miklós Tatabánya legnagyobb eredményének nevezte, hogy a szénbányászat letűnése után is magára talált és bányászvárosból befektetőbarát várossá alakult.
    
Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) elmondta, a most induló beruházás keretében 1,3 milliárd forint uniós támogatásból Tatabánya óvárosi városrészének központjában több leromlott intézmény kap új funkciót. A projekt célkitűzése egy élhető városalközpont megteremtése az épített környezet értékeinek megőrzésével. A fejlesztés során felújítják a volt községházát, ahol az önkormányzati gazdaságfejlesztő szervezet irodaháza mellett kiállító teret és új közösségi tereket is kialakítanak. A bányásznapok helyszínéül szolgáló Május 1. parkban felújítják a szabadtéri színpadot és egy 500 székes mobil nézőteret alakítanak ki, valamint játszóteret és szökőkutat létesítenek, kiépítik a közvilágítást és fákat, cserjéket ültetnek. A park szomszédságában található óvodában energia-megtakarítást eredményező beruházásokat végeznek és felújítják a park környékén található közlekedési útvonalakat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!