Seszták Miklós: a megszerzett tudást itthon érdemes kamatoztatni

Olyan ország épül, amelynek kiművelt emberfőkre van szüksége – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) társadalomtudományi karának kedd délután tartott diplomaosztóján. Kifejtette: senkit nem próbál lebeszélni arról, hogy külföldön próbáljon szerencsét, hiszen bizonyára hasznos, ha bővül a látókörük. Ám mindenkit szeretne rábeszélni arra, hogy megszerzett tudását itthon kamatoztassa.

Magyarország olyan hely, ahol bármit elérhetnek, lehet, hogy kicsit nehezebben, mint máshol, de mindenki önöknek drukkol. Sok múlik önökön – mondta miniszter a végzősöknek. Hozzátette: az itthon elérhető legjobb és nemzetközi viszonylatban is keresett tudást szerezhetnek a Corvinus diákjai, hiszen az egyetem a régióban is az egyik legszínvonalasabb. Összetett tudásanyagot és szemléletet nyújt, amely alkalmassá tesz összetett társadalmi problémák megértésére és megoldására.

Seszták Miklós - ahogy mondta, gyermekei inspirálására - a Punnany Massif nevű pécsi zenekar egyik dalszövegével zárta a végzőseket köszöntő beszédét: "Benned is rejtőzik valahol egy hős. Próbáld ki, te vagy a felelős!"

Kedden délután a társadalomtudományi kar kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, politikatudomány és szociológia mesterszakos végzős hallgatói vehették át diplomájukat. Délelőtt a nemzetközi tanulmányok alapszakos és politológia alapszakos végzős hallgatók diplomaosztó ünnepségét tartották.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!