A sikerhez kellett a jó kormányzati teljesítmény is

Olyan értékeket valósítottunk meg, amelyeknek eredménye, hogy az emberek a folytatásra szavaztak – mondta Harrach Péter, a 2010-14-es kormányzati ciklusban a párt parlamenti frakciójának vezetője. A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke hosszú évekig tartó építkezés eredményének nevezte győzelmét, aminek az is része volt, hogy a Fidesz-KDNP szövetsége 12 éven át változatlan egységben maradt.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: a sikerhez kellett az a kormányzati teljesítmény is, hogy kihoztuk a mélypontról az országot, és olyan intézkedéseket, értékeket valósítottunk meg, amelyeknek eredménye lett az, hogy az emberek a folytatásra szavaztak.

Harrach Péter köszönetet mondott a választóknak, akik a jelek szerint értékelték az elmúlt négy év teljesítményét mind országos, mind helyi szinten. Kiemelte a kampányt segítő önkéntesek szerepét. Mint fogalmazott: nélkülük nem tudtuk volna hatékonyan közvetíteni az üzenetünket, ami lényegében annyi, hogy folytatjuk, amit négy éve elkezdtünk .

A KDNP alelnöke a Láchíd Rádiónak adott nyilatkozatában kifejtette: nem csupán pártok ütköztek a vasárnapi választáson, hanem két világ. Hangsúlyozta: a gyűlölet kultúrája nézett szembe az élet és együttműködés kultúrájával. Hozzátette: ennek ismeretében nem meglepő, hogy a balliberális politikusok nem voltak hajlandóak gratulálni a választók akaratából újra kormányzási lehetőséghez jutó Fidesz–KDNP-nek.

Az emberek érezhetően jó szívvel támogattak, és nem volt kormányváltó hangulat – mondta az Földi László, a Fidesz-KDNP pártszövetség  jelöltjeként Pest megye 12. számú egyéni választókerületében szerzett egyéni mandátumot. Ráéreztek arra, hogy elindult valami az elmúlt négy évben, és ha ezt folytatjuk, abból mindannyian jól jövünk ki – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Cegléd jelenlegi polgármestere második ciklusát kezdheti majd meg a parlamentben többek között Abony, Nagykőrös és Újszilvás képviseletében.

Az elmúlt négy év teljesítményére alapozva győzelemre voltunk ítélve" - mondta az MTI-nek hétfő hajnalban Aradszki András, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki Pest megye 1. számú egyéni választókerületéből jut be várhatóan a parlamentbe.

Az Érdet, Törökbálintot, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot és Sóskutat magába foglaló választókerületben több mint 43 százalékos eredménnyel vezető politikus hozzátette: az emberek fontosnak tartották, hogy a jelölt idevalósi, köztük élő legyen.

Aradszki András úgy vélte, hogy helyismeretének köszönhetően még baloldali választókat is sikerült megszólítania. Amikor mérlegre tették az országos és helyi szinten elért teljesítményt, akkor az eredmények magukért beszéltek – mondta, hozzátéve, hogy a győzelem mögött nagyon kemény munka áll.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!