Simicskó István: a kormány nem akar teljhatalmat

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a kormány teljhatalmat akar gyakorolni és ezért módosítaná az alaptörvényt. Nem erről van szó, egyértelműen és határozottan a magyar emberek biztonságának a lehető legszélesebb körben történő garantálásának a lehetőségét szeretnénk megkapni. A rendőrség munkáját szeretnénk ezen keresztül segíteni – fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter a tárca feladatszabó értekelő értekezlete után.

A terrorizmus ellen minden eszközzel föl kell lépni, aki ezt nem így gondolja, a magyar emberek biztonságát teszi kockára – szögezte le a tárcavezető.

A csak kétharmados parlamenti többséggel elfogadható alaptörvény-módosításhoz érkezett ellenzéki javaslatokra reagálva a miniszter az MSZP indítványát vitaanyagnak nevezte, míg a Jobbikét, bár már normaszövegként írta le, azért vetette el, mert mint mondta: döntésképtelen helyzethez vezetne, ha a szükséges pillanatban a parlament 4/5-ödös többségének felhatalmazására kellene várnia a kabinetnek. Ha terrortámadás esetén nem tud a kormányzat dönteni, mert megakadályozzák a parlamenti frakciók, akkor a magyar emberek biztonsága szenvedhet csorbát, mi ebben nem kívánunk engedni – fejtette ki.

Az elmúlt évet értékelve a honvédelmi miniszter úgy látta, hogy a migrációs nyomás kezelésében a honvédség kiválóan helytállt és eredményes munkát végzett. Jövőbeli terveiről pedig elárulta, hogy részint az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésével kiszélesítenék a honvédség és a társadalom kapcsolatát.




 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!