Simicskó István az EU költségvetési ellenőrzési bizottságához fordult

Az Európai Unió költségvetési ellenőrző bizottságának elnökéhez fordult Simicskó István, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának kereszténydemokrata elnöke Fazakas Szabolcs EU-számvevőszéki kinevezésével kapcsolatban.

A bizottság elnöke levelében úgy fogalmaz: a Fazakas Szabolcs személyével és múltjával kapcsolatos vitás kérdések tisztázása érdekében levélben kért segítséget Gyarmati Györgytől, az ilyen ügyekben kompetens Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatójától.
    
Simicskó István azt írta: politikusi felelősségéből következőnek tartja, hogy az Európa Parlament döntéséhez segítséget ajánljon.
    
Fazakas Szabolcs kinevezésével kapcsolatban korábban már Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója is felszólalt. A politikus akkor pártja nevében felszólította a kormányt, hogy azonnal fejezze be a pártkáderek kinevezését, és álljon el „a kommunista titkosszolgálattal korábban együttműködő, MSZP-s pártkatona”, Fazakas Szabolcs európai számvevőszéki kinevezésétől. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető dokumentumok – a Fidesz és történész szakértők álláspontja szerint is – kétséget kizáróan bizonyítják Fazakas Szabolcs együttműködését a kommunista titkosszolgálatokkal.
    
Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága múlt kedden támogatta az Európai Számvevőszékbe jelölt új tagok, köztük a magyar kormány által delegált Fazakas Szabolcs kinevezését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!