Simicskó István: nem elég a kerítés, élőerős védelem kell a határ mellé

Már 3800 katona van a déli határ közelében – közölte a TV2 Mokka című műsorában péntek reggel Simicskó István honvédelmi miniszter. A katonák jelenlegi elsődleges feladataként a kerítésépítésben való részvételt nevezte, megerősítve azt a sajtóhírt, hogy a védműből naponta tíz kilométer épül meg. A szerdán indult, Határozott fellépés 2015 kapcsán arról beszélt, a honvédség feladata a rendőrök mellett a biztosítás, élőerős védelem kell a határ mellé, nem elég a kerítés.

Minden eddiginél több, 3262 határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta, a legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt csütörtökön 3601 embert fogtak el a rendőrök, tizenkilenc gyanúsítottal szemben embercsempészet, három esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!