Soltész Miklós: a Jobbik javaslata felelőtlen és komolytalan

A Jobbik a szocialistákkal közösen nem szavazta meg az úgynevezett „Nők 40" programot 2010-ben, így nem támogatták a családokat, nem támogatták azokat a nőket, akik dolgoztak és gyermeket is neveltek – mondta Soltész Miklós a KDNP vezérszónoka, az Országgyűlésben a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáról rendezett politikai vitanapon.


Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke

Az államtitkár elmondta, hogy a Jobbik ezzel az anyák helytállását sem ismeri el, hiszen a „Nők 40" sokkal inkább családpolitikai intézkedés, mint nyugdíjpolitikai. Soltész Miklós elmondta, ezért is komolytalan a magát nemzetinek mondó párt mostani javaslata, hiszen korábban nem szavazták meg azt az intézkedést, aminek köszönhetően mára 180 ezer nő tudott nyugdíjba menni, a Jobbik velük nem törődött volna. Másfelől viszont felelőtlen is a javaslatuk, mert nem ismerik a gazdasági hatását, fogalmazott a vezérszónoki felszólalás során a politikus.

Elmondta, a szocialista-liberális kormányok nyolc évig rombolták a nyugdíjrendszert, 2010-ben az összeomlás szélen állt a nyugdíjkassza, az egekben volt az államadósság. Ha a kötelező magánnyugdíj intézménye fennmaradt volna, akkor 2016-ban már 520 milliárd forint hiányzott volna a nyugdíjrendszerből. A szocialisták a nyugdíjak értékállóságát sem tudták megőrizni, a nyugdíjemelést is csak az ország eladósításából tudták finanszírozni. A FIDESZ-KDNP ezzel szemben nem csak megőrizte a nyugdíjak reálértékét, de összességében 10 százalékkal emelni is tudta úgy, hogy közben csökkentette az államadósságot.

Korábban az MSZP és Gyurcsány Ferenc által irányított felelőtlen politikához csatlakozik most a Jobbik is, aki már sokadik ügyben kerül egy platformra a baloldallal.

Soltész Miklós kiemelte, a KDNP nem támogatja a Jobbik olyan javaslatait, amelyek veszélyeztetik az ország stabilitását és a nyugdíjak kifizethetőségét, azt a stabilitást, amit a szocialista-liberális ámokfutás után a magyar emberek kemény munkájával sikerült helyreállítani.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!