Soltész Miklós: horvát, szerb területen is dolgoznak magyar karitatív szervezetek

Horvát és szerb területen is dolgoznak magyar karitatív szervezetek, ott az alapvető felszerelésekből is hiány van – mondta Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Soltész Miklós szerint a válság megoldása a gyökereknél lehetséges: egyfelől a görög határoknál kell megvédeni az uniót, másfelől pedig segítséget kell nyújtani a migránsokat kibocsátó háborús területeknek.

Az államtitkár elmondta, hogy a magyar szervezetek a migrációval kapcsolatban hónapok alatt összegyűlt tapasztalataikat adhatják át más országok migránsokat támogató karitatív szervezeteinek, például arról, hogy a kulturális, vallási adottságokat figyelembe véve milyen ételt, vizet, ruhát érdemes a menekülteknek adni.

A szolidaritásnak két alapvető iránya egyfelől a rászorult migránsok, másrészt a migrációnak leginkább kitett országok: Görögország, Macedónia, Szerbia, Magyarország és most már Horvátország. Ám a gazdagabb nyugati országok eddig nem tettek semmit, mi több "gusztustalan módon bírálnak" – tette hozzá Soltész Miklós.


 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!