Sorsfordító esztendő előtt állunk

Nekünk, baranyaiaknak Pécs EKF-címe, amely már nem távoli eshetőség, hanem valóság, adhat esélyt arra, hogy ne csupán egy évre, hanem hosszabb távra szólóan is bekerüljünk Európa szellemi vérkeringésébe. Pécsnek, a megyének mindez sorsfordító lehetőségeket kínál. Nekünk, magyaroknak pedig ugyancsak sorsfordító lesz a 2010-es év. Ismét saját kezünkben lesz a sorsunk, csak rajtunk múlik, hogyan alakítjuk.

Az újesztendő második napján köszöntöm Baranya megye összes lakóját!

Egy minden magyart rendkívüli megpróbáltatások elé állító év után aligha kívánhatok mást 2010-re, mintsem hogy az legalább távlatait tekintve hozzon reményt, bizakodást.

Felelős politikusként nem álltathatok senkit sem azzal, hogy könnyebbek lesznek az előttünk álló hónapok, de meggyőződésem, az újév új esélyeket kínál mindannyiunknak.

Nekünk, baranyaiaknak Pécs EKF-címe, amely már nem távoli eshetőség, hanem valóság, adhat esélyt arra, hogy ne csupán egy évre, hanem hosszabb távra szólóan is bekerüljünk Európa szellemi vérkeringésébe. El kell érnünk, hogy akiket a következő hónapokban idecsábítanak az események, vigyék messzire jó hírünket és minél többen, minél gyakrabban térjenek vissza. Nem pusztán arról van szó, hogy amit az EKF évére építünk, azzal sok éven át büszkélkedjünk, hanem arról, megmutathatjuk, mit takar a „kirakat”. Győzzük meg az ideérkezőket, hogy máskor is érdemes beleszagolni a baranyai levegőbe, megtapasztalni az itt élő nemzetiségek által is táplált kulturális csodákat, felfedezni a páratlan természeti értékeket, megízlelni a borokat, étkeket. Pécsnek, a megyének mindez sorsfordító lehetőségeket kínál.

Nekünk, magyaroknak pedig ugyancsak sorsfordító lesz a 2010-es év. Bárhogy is alakul a választások kimenetele, gyökeres változásokat kell, hogy hozzanak. Ismét saját kezünkben lesz a sorsunk, csak rajtunk múlik, hogyan alakítjuk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!