A sorsunkról döntenek Brüsszelben

Az európai parlamenti választások csökkenő részvételi adataira hívta fel a figyelmet Surján László, a Néppárt helyettes frakcióvezetője Salgótarjánban. Emlékeztetett: míg 1979-ben, az első választáson 62 százalékos volt a részvétel, a legutóbb ez az arány már 20 százalékponttal alacsonyabb volt. Surján László a kampánygyűlésen kifejtette: az Európai Parlamentet sokan földrajzilag, lelkileg is messze érzik, és nem nagyon látják át, hogy az életünkről, a sorsunkról is lényegi döntéseket hoznak.

Ezekben a döntési folyamatokban kell részt vennünk, és hogy kik vegyenek részt, azt a választások döntik el - mondta.

Surján László szerint az elmúlt öt év új oldalról is bebizonyította, hogy az Európai Parlament fontos terep Magyarországon, mert a „talajt vesztett baloldal exportálta a belpolitikát az európai arénába". Közölte: az európai parlamenti képviselők nem pártjuk, hanem Magyarország sikerére esküdtek fel.

Aki ezt nem érti, az nem méltó arra, hogy az országot képviselje az Európai Parlamentben - jelentette ki.

A rendezvényen a gyöngyösi származású Dömötör Csaba, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje közölte: fontos feladat a külhoni magyarokért való kiállás, és annak elérése, hogy Magyarország teljes egészében lehívja az uniós forrásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!