Spaller Endre Vonják be a MÁV-ot is a közmunkaprogramba!

Bevonná a MÁV-ot is a közmunkaprogramba a kereszténydemokrata Spaller Endre, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, aki erről szóló módosító indítványát már be is nyújtotta az Országgyűlésnek. Spaller Endre hangsúlyozta: elsősorban a pályák melletti kertészeti, takarítási munkákat, a kiszolgáló létesítmények karbantartását lehetne közmunka keretében elvégezni.

„A közmunka nem végcél, hanem egy karrier előszobája, amely tisztes egzisztencia megteremtéséhez vezethet.”

Az így foglalkoztatottak száma középtávon elérhetné a több százat, vagy akár az egy-két ezret is. Jelenleg a MÁV mintegy 38 ezer dolgozót foglalkoztat.

Hozzátette: a közmunkásként foglalkoztatottak később nagyobb eséllyel maradhatnának a MÁV foglalkoztatásában. „Sok közmunka keretében foglalkoztatott lehetőséget kaphat arra, hogy egy hatalmas szervezetben dolgozzon, szorgalmával kitűnjön, és ha üresedés van valamelyik pozícióban, akkor arra eséllyel pályázzon” – fogalmazott a kormánypárti politikus.
    
Hangsúlyozta: a közmunka nem végcél, hanem egy karrier előszobája, amely tisztes egzisztencia megteremtéséhez vezethet. Azt szeretnék, ha a közfoglalkoztatáson keresztül minél több embert tudnának az elsődleges munkaerő-piacra visszavezetni.
    
A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő javaslatáról egyeztetett a közlekedési és munkaügyekért felelős minisztériumokkal és a MÁV-val is. Minden fél nyitottnak mutatkozott kezdeményezése iránt – mondta.
    
Megjegyezte: hasonló program már az első Orbán-kormány alatt is megvalósult, és akkor jól működött.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!