A sport kiemelt terület

Magyarország Kormánya kiemelt stratégiai ágazatnak tekinti a sportot, ennek bizonyítéka az úgynevezett Tao kedvezmények rendszere, amelyben a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, a jégkorong valamint a labdarúgás részesül.  A sportpolitikáért felelős államtitkár az egyeztetésen elmondta, az országot járva maga is tapasztalja, hogy a kedvezmények bevezetése óta ezen sportágak tömegbázisa folyamatosan bővül – mondta  Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár hivatalában fogadta azon látvány-csapatsportágak képviselőit, amelyek a társasági adóról és osztalékadóról (Tao) szóló 1996. évi LXXXI. törvény 2011-es módosítása óta sportágfejlesztési, állami támogatásban részesülnek.

Simicskó István hangsúlyozta: Magyarország Kormánya kiemelt stratégiai ágazatnak tekinti a sportot, ennek bizonyítéka az úgynevezett Tao kedvezmények rendszere, amelyben a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, a jégkorong valamint a labdarúgás részesül.  A sportpolitikáért felelős államtitkár az egyeztetésen elmondta, az országot járva maga is tapasztalja, hogy a kedvezmények bevezetése óta ezen sportágak tömegbázisa folyamatosan bővül. Hozzátette: egyértelműen látható, hogy a közvetett állami támogatásoknak köszönhetően beindultak azok a szakmai programok, amelyek az utánpótlás-nevelés révén az öt látvány-csapatsportág tömegesítését is célozzák.

 A találkozó résztvevői üdvözölték a Kormány azon kérését, hogy a sportági szakszövetségek olyan információs együttműködést hozzanak létre, amely gyorsítja a támogatások célba jutását. A feladat koordinálására az államtitkár az EMMI háttérintézményeként működő Nemzeti Sport Intézetet jelölte ki.

A szövetségek képviselői megköszönték a kormányzatnak e támogatási forma bevezetését, valamint jelezték, hogy azon források, amelyek a magyar sport fejlesztését szolgálják, valóban a legjobb helyen hasznosulnak. Sportágaink utánpótlása.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!