Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Daimler

Az új magyar gazdasági modell szinte hibátlanul kapcsolódik a némethez Orbán Viktor szerint, aki ezt a kormány és a Daimler AG közötti stratégiai partnerségi megállapodás pénteki aláírási ünnepségén mondta, az Országházban. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a magyar-német kapcsolatok jövőbeli összetartó ereje, „cementje" a modern német gyáripar megjelenése, tartós jelenléte Magyarországon, valamint a magyar gazdaság modernizálásában játszott német szerep.

Rámutatott egyúttal, hogy a Daimler – amely a kecskeméti Mercedes-gyár tulajdonosa - több mint a Mercedes, amely a cég legismertebb terméke: a Daimler nemcsak személyautókat gyárt, hanem „egy sokkal szélesebb ipari spektruma" van, a magyar kormány pedig a vállalat többi ágazatában is szeretne együttműködést kialakítani.

Orbán Viktor közölte, egyfajta együttműködési verseny kialakulására számít a világban, mégpedig azért, mert az országok – mint mondta – versengeni fognak, hogy a globális cégekkel melyikük tud jó kapcsolatot kialakítani. „Azzal, hogy Magyarország ezt a folyamatot elindította, versenyelőnyre tett szert" – utalt a stratégiai megállapodások sorozatára.

Magyarország munkaalapú gazdaságot épít, az ipari termelést pedig hosszabb távon is a magyar nemzetgazdaság gerinceként képzeli el – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy ha Európa versenyképes akar lenni, ipari termelési központokra van szüksége, Magyarország pedig a német-magyar együttműködéssel egy ilyen modern, hosszú távon megbízható jövedelmet termelni tudó központ lehet.

Orbán Viktor beszédében külön kiemelte a szakképzés fontosságát, jelezve, céljuk, hogy a jövőben minél több gyakorló, szakképzést oktató német tanár érkezzen hosszabb-rövidebb időre Magyarországra, hogy elmondják véleményüket az új magyar szakképzési rendszerről.

D_KOS20121109001

Martin Jäger, a Daimler kül- és közpolitikai kapcsolatokért felelős alelnöke arról beszélt, hogy a cég mindig hathatós támogatást kapott a kormánytól és Kecskemét városától, a mostani megállapodás pedig a továbbra is kölcsönös bizalomról szól.

Beszédében nagy sikernek nevezte a vállalat kecskeméti beruházását, hangsúlyozva, hogy a kecskeméti gyár fontos pillére a Mercedes-Benz világméretű gyárhálózatának. Kecskeméten március óta gyártják a Mercedes-Benz B-osztályt, és már tesztelik egy új kompakt kupé gyártásának előkészítését.

A szakképzést Martin Jäger is érintette, közölve, hogy szeretnének benne nagyobb szerepet vállalni.

A mostani a negyedik stratégiai egyezmény a kabinet és nagyvállalatok között. Az elsőt a Coca-Colával kötötte a kormány, a másodikat a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-vel, a harmadikat pedig szerdán a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft.-vel.

Orbán Viktor a Richter Gedeon gyógyszergyárral kötött megállapodás aláírási ünnepségén azt mondta, hogy a jövőben több nagy, a magyar gazdaságban speciális szerepet betöltő céggel kötnek hasonló, hosszú távú, stratégiai partnerségi megállapodást, amely egy újszerű gazdasági eszköz Magyarországon, innováció, „unortodoxia".

D_KOS20121109004

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!