Súlyos bajok vannak az oktatásban

A megfelelő, színvonalas oktatás fontos, ugyanis, amilyen a jelen iskolája, olyan lesz a jövő társadalma – mondta Dr. Hoffman Rózsa, a KDNP országgyűlési képviselője kedden, Nyíregyházán egy szakpolitikai fórum utáni sajtótájékoztatón. Szerinte súlyos bajok vannak ma az oktatásban, mert az oktatási kormányzat évek óta rossz döntéseket hoz.

A képviselő szerint álságos és képmutató a kormány oktatásügyi politikája, mert egyik oldalon iskolafejlesztésről, és a 21. század ideális iskolájáról beszél, míg az iskolák működéséhez szükséges pénznek csak a 45 százalékát folyósítja. 

Hoffman Rózsa kiemelte: súlyos bajok vannak ma az oktatásban, mert az oktatási kormányzat évek óta rossz döntéseket hoz. Az intézményekben egyre több a probléma, az erőszakos cselekedetek az iskolákban is megjelentek. A szaktárca döntéseinek következtében nem lehet fegyelmezni, ugyanis a minisztérium álláspontja szerint nem a gyerek, hanem a tanár a felelős az agresszióért – mondta a képviselő. 

A párt szakpolitikusa szerint az oktatási kormányzat 2004 óta tett intézkedései a tanítás minőségét is rontották, csökken az intézményekben az ismeretátadás, helyette a kommunikáció a hangsúlyos. A mostani kormányzat szembefordította a kompetenciát az ismerettel és a kompetenciát favorizálják ismeretek nélkül, ezt pedig nem lett volna szabad - fejtette ki. Úgy véli: komoly bajba került a magyar pedagógusképzés is. A kétszintű rendszerben például a mostani harmadévesek úgy jelentkeznek a mesterképzésre, hogy nem is ismerik a pontos feltételeket.

+

Dr. Hoffmann Rózsa Vinnai Győző a Fidesz–KDNP nyíregyházi frakcióvezetője, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, és Kiss András az IKSZ jánkmajtisi elnöke meghívására érkezett Nyíregyházára, ahol több programon is részt vett. Találkozott a FIDESZ, a KDNP, az IKSZ és Fidelitas nyíregyházi szimpatizánsaival, tagjaival is,  akiknek beszélt saját politikai ars poetica-járól, a kereszténydemokraták szövetségen belüli hivatásáról, a fiatalok szerepéről és természetesen az oktatás mai helyzetéről. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!