Sürgősen fel kell lépni a keresztények védelmében

A magyar kormányt mélységes aggodalommal tölti el az a kegyetlen erőszak, amely már létében fenyegeti az iraki keresztény közösséget. A helyzet napról napra tarthatatlanabb, és erre az Európai Uniónak határozott politikai választ kell adnia – írta Orbán Viktor az Európai Tanács elnökének küldött levelében. Havasi Bertalan közölte: a kormányfő arra kéri Herman van Rompuyt, hogy vegye az Európai Tanács következő tanácskozása napirendjére az iraki keresztények helyzetét.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország támogat minden olyan megoldást, amely garantálja e keresztény közösség létét és jövőjét.

Jelentések szerint az otthonukból elmenekülő keresztények száma elérheti akár a közösségük lélekszámának a negyedét. A helyzet napról napra tarthatatlanabb. Az Európai Uniónak azonnal határozott politikai választ kell adnia a fejleményekre, meg kell akadályoznia az észak-iraki keresztények elleni népirtást – szögezi le Orbán Viktor levelében.

A kormányfő felidézi, hogy az (uniós kormány- és államfőket tömörítő) Európai Tanács már kifejezte az Európai Unió aggodalmát a közel-keleti kisebbségek helyzete miatt, és felidézi, hogy ő maga többször felvetette az unió közös felelősségét a keresztény közösségek megvédésében, legutóbb akkor, amikor a szíriai helyzetet vitatták meg az Európai Tanácsban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!