Száz éve koronázták meg az utolsó magyar királyt

IV. Károly koronázására Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálta szentmisével emlékeztek pénteken a Mátyás-templomban. Az eseményen megjelent Áder János köztársasági elnök; Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke; Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter; Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke is.

Áder János köztársasági elnök üdvözli Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét a IV. Károly királlyá koronázásnak centenáriuma alkalmából rendezett ünnepi szentmisén a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templomban. Az államfő mellett felesége, Herczegh Anita és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Elöl Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, a párt parlamenti frakcióvezetője és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Boldog IV. Károly életpéldája az Istenbe vetett feltétlen bizalomra tanít – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az utolsó magyar király koronázásának centenáriuma alkalmából bemutatott fővárosi szentmisén pénteken.

Erdő Péter homíliájában kiemelte: „akkor emlékezünk méltón utolsó apostoli királyunk koronázására, ha megújítjuk magunkban a közösségért vállalt felelősséget és a bizalmat a gondviselő Istenben, aki a mi életünket is az örök boldogság távlatában szemléli”.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (középen) a IV. Károly királlyá koronázásnak centenáriuma alkalmából rendezett ünnepi szentmisén a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templomban 2016. december 30-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében hangsúlyozta: az Európát létrehozó lelki és szellemi értékeket ma Közép-Európa nemzetei képviselik a legerőteljesebben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!