Szájzár az ellenzéken

Titoktartási nyilatkozatot írattak alá a költségvetési bizottság tagjaival, akik ma délután zárt ülésen tájékozódtak a pénzügyminisztertől a 25,1 milliárd dollár összegű pénzügyi mentőcsomag részleteiről – erről Szijjártó Péter számolt be az ülés után, hozzátéve, hogy a Fidesz követeli a szerződés nyilvánossá tételét.

Szijjártó Péter a testület csaknem kétórás ülése után újságíróknak azt mondta: megdöbbentő dolgok történtek a ülésteremben, és megdöbbentő volt az is, hogy a kormány tovább titkolózott az Nemzetközi Valutaalap (IMF) által nyújtott hitelről.

A fideszes politikus tájékoztatott arról, hogy minden bizottsági tagnak két dokumentumot kellett kitöltenie, amelyben jogi felelőssége tudatában vállalta, hogy semmiféle információt nem hoz nyilvánosságra. A Fidesz szóvivője kijelentette: még a jegyzetelést is megtiltották, és a mobiltelefonokat is ki kellett kapcsolni.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: megdöbbentő dolgokat hallottak, amelyek csak is azt igazolják, hogy szégyenletes helyzetbe hozta Magyarországot Gyurcsány Ferenc, és az elmúlt hat év kormányzati teljesítménye miatt olyan állapotba jutott az ország, hogy folyamatosan ilyen színjátékoknak vagyunk kitéve.

A politikus úgy fogalmazott: a Fidesznek továbbra is az álláspontja, hogy a magyar embereknek igenis van joguk tudni, hogy mi van a hitelszerződésben, joguk van tudni, hogy a kormány milyen terheket akar tenni a vállukra, hogyan akarja elzálogosítani a jövőjüket.

„A ma hallottak függvényében pedig pláne határozottan követeljük a kormánytól, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra az IMF hitelszerződés részleteit” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy ki kezdeményezte a titkosságot, az IMF vagy a kormány, Szijjártó Péter azt mondta, nem jogosult a válaszadásra, annyit azonban elárult, hogy a pénzügyminiszter is hozott dokumentumokat, amiket alá kellett írni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!