Szászfalvi László néhány óra alatt rekord mennyiségű ajánlást kapott

Barcson jelentős mértékben - 7,8, Csurgón 7,9, Nagyatádon pedig 4,9 százalékkal – csökkent a munkanélküliség – jelentette ki Szászfalvi László Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján. A kereszténydemokrata politikus tájékoztatása szerint 9-10 óra alatt rekordmennyiségű, 1686 ajánlást gyűjtöttek a választókerületben, már kedden leadta a helyi választási irodában az ajánlásgyűjtő íveket,

A lakossági fórumon Czomba Sándor hangsúlyozta: a közfoglalkoztatás esélyt ad az elhelyezkedésre a munkaerőpiacon. Az államtitkár fontosnak nevezete, hogy számot adjanak, milyen eredményeket értek el ezen a területen, és beszéljenek a még meglévő problémákról, azok megoldásáról Mint mondta: egy olyan térségben vagyunk, ahol a foglalkoztatás, a munkanélküliség talán az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb kérdés.

Czomba Sándor a munkanélküliek számára foglalkoztatási lehetőséget jelentő közmunkáról szólva hangsúlyozva:  „nem lenézzük a közfoglalkoztatottakat, hanem szeretnénk felemelni őket arra a szintre, hogy esélyük legyen a munkaerőpiacon elhelyezkedni”.  

Reményét fejezte ki, hogy a gazdasági növekedéssel párhuzamosan olyan foglalkoztatásbővülés indulhat meg, hogy azok az emberek, akik most közfoglalkoztatásban vannak az elsődleges munkaerőpiacon tudnak lehetőséghez jutni. Addig is fontos, hogy mindazoknak, akik nem tudnak a versenyszférában elhelyezkedni, segély helyett munkát adjanak állami segítséggel.

Ismertetése szerint a barcsi választókerületben az elmúlt két és félévben mintegy 8000 ezer embernek adtak munkát közfoglalkoztatás keretében, az elsőmunkahely-garancia program keretében 232 pályakezdő fiatal tudott elhelyezkedni a térségben, és 213 új munkahely jött létre a versenyszférában. A tavaly meghirdetett kéthónapos nyári diákmunkában pedig országosan mintegy 16 000, Barcs környékén 80 diákot foglalkoztattak.  

Czomba Sándor statisztikai adatokra hivatkozva határozottan cáfolta, hogy csak a közfoglalkoztatás segítene a foglalkoztatási helyzeten. Az elsődleges munkaerőpiac, a versenyszféra is számottevően, több mint 100 ezerrel tudta növelni a foglalkoztatottak számát – mondta az államtitkár, hozzátéve: ez messze van attól a kitűzött céltól, hogy tíz éven belül szeretnének egymillió új adózó munkahelyet létrehozni Magyarországon, de "időarányosan ezt nehéz számon kérni, hiszen amikor stagnál a gazdaság, akkor munkahelyet a versenyszférában nagyon nehéz teremteni".   

Kitért arra is, hogy a téli közfoglalkoztatási programban kétszázezren vesznek részt, közülük százezren különböző képzésben, ami közelebb viszi őket a munkaerőpiachoz. Kifejtette: számos olyan, az állam által elismert vizsga zajlik a napokban és a következő hetekben, amelyeken több mint 20 ezren kaphatnak OKJ-s bizonyítványt, csaknem 30 ezren betanító jellegű képzésben vesznek részt, ezren kapnak tehergépkocsira, traktorra jogosítványt, és nagyon sokan lesznek olyanok, akik leporolva az évtizedekkel ezelőtt megszerzett alapismereteiket, végre nem lesznek funkcionális analfabéták, és a nevükön kívül mást is le tudnak írni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!