Százezer családnak jelentene segítséget a KDNP javaslata

Megközelítőleg 100 ezer családnak adna körülbelül 20-30 ezer forintot a KDNP új javaslata, mellyel a családi adókedvezmény kiteljesítését szeretné elérni – mondta el a hvg.hu-nak Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője. Az ötlet lényege, hogy azok is igénybe vehetnék a gyermekeik után járó teljes adókedvezményt, akiknek az alacsony jövedelmük miatt nincs elég adóalapjuk a kedvezmény teljes kihasználására.

A KDNP becslései szerint a változtatás 5-10 ezer kétgyermekes, és 90-100 ezer háromgyermekes családot érinthetne kedvezően, ami az utóbbi csoport 80-90 százaléka. Pálffy szerint a kezdeményezés célja, hogy minden jövedelemmel rendelkező család 100 százalékban igénybe vehesse a családi adókedvezményt.

A KDNP júliusban kérte a miniszterelnöktől a családi adókedvezmény kibővítését, aki támogathatónak nevezte a kezdeményezést. A javaslatot a sárvári kihelyezett kormánypárti frakcióülésre is elvitte a KDNP, azt azonban, hogy milyen döntés született róla, Pálffy István nem árulta el hvg.hu-nak.

Pálffy István tájékoztatása szerint, ha jövőre kiderül, hogy a költségvetésben mégis van mozgástér, nem zárható ki az sem, hogy 2013 júliusától lép életbe a családi adókedvezmény teljes igénybe vehetősége. Még az is elképzelhető, hogy visszamenőlegesen, év elejétől lehet majd igényelni a térítést, mint az a családi adókedvezmény érvényesítésénél is lehetséges volt – tette hozzá. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője viszont a sárvári frakcióülés után azt mondta, hogy ha keresztülmegy javaslatuk, akkor 2014-től lépne életbe.

A KDNP-sek szerint ha a javaslat megvalósulna, a költségvetésnek 30-35 milliárd forint személyi jövedelemadó-bevételről kellene lemondania.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!