A szélsőségek nem tudják képviselni az unióban a nemzeti érdekeket

Magyarországnak erőteljesen képviselnie kell a nemzeti érdekeit az Európai Unióban, erre a szélsőségek nem alkalmasak – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője tatai lakossági fórumán. Mint mondta: Magyarországnak az EU-ban kell maradnia, a magyar európai parlamenti (EP-) képviselőknek pedig úgy kell politizálniuk, hogy becsületet szerezzenek az országnak, és a négy év alatt Magyarországon meghozott intézkedések elfogadottá váljanak Európában. 

Harrach Péter hangsúlyozta: a nemzeti érdekek képviseletére sem a baloldali szélsőség nem alkalmas, amely nem képes az uniós nyomásnak ellenállni, sem a „jobboldali szélsőséges erő”, amely az unióból való kilépést szorgalmazza.   

A KDNP-s politikus hozzátette, Magyarországnak az EU-ban kell maradnia, a magyar európai parlamenti (EP-) képviselőknek pedig úgy kell politizálniuk, hogy becsületet szerezzenek az országnak, és a négy év alatt Magyarországon meghozott intézkedések elfogadottá váljanak Európában.   

A Fidesz-KDNP EP-képviselőinek szerinte az a feladatuk, hogy az uniót jó irányba tereljék. Úgy fogalmazott: összefogva akár a visegrádi országokkal, képesek vagyunk Európa jobbik részét erősíteni.   

Harrach Péter kiemelte, a nemzeti érdekek képviseletéhez hozzátartozik a határon túli magyarok képviselete is.    

„Megpróbáltuk jóvátenni az előző korszak ridegségét a határon túliakkal szemben. A nemzetegyesítés közjogi oldalát a kettős állampolgársággal és a szavazati joggal erősítettük meg” – mondta a kereszténydemokrata frakcióvezető.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!