A személyi kérdések még távoliak

A személyi kérdések még távoliak, most az Európai Unió vezetőinek nem személyi döntéseket kell hozniuk, hanem Európa következő 4-5 évéről kell dönteniük – fogalmazott Orbán Viktor Brüsszelben az uniós országok állam-, illetve kormányfői kötetlen vacsorája előtt az MTI-nek arra a kérdésére, hogy kit látna szívesen az Európai Bizottság élén. A miniszterelnök kifejtette: nincs automatizmus aközött, hogy a néppárt megnyerte a választást és a konkrét személyi javaslatok között.

Mielőtt azok sorra kerülnének, lényegi kérdéseket kell tisztázni, Magyarország számára pedig a legfontosabb ilyen kérdés az alkotmányos identitás kérdése.

A kormányfő úgy vélte, hogy az elmúlt időszakban az uniós intézmények felhatalmazás nélkül folyamatosan próbáltak mindig kicsit túlmenni azokon a határokon, amelyeket az uniós jog számukra megszab. „Ennek véget kell vetni. Ezért nem támogatjuk az automatikus jelölést sem” – jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint az uniós szerződést pontosan, szigorúan, „jogi kíméletlenséggel” be kell tartani, a lopakodó szerződésmódosítást pedig abba kell hagyni.

Orbán Viktor szerint ha most az Európai Tanács elfogadná, létrehozná azt az automatizmust, hogy az EP-választáson győztes párt által javasolt jelöltet teszi meg saját jelöltjének az Európai Bizottság élére, azzal felhatalmazás nélkül módosítaná a szerződést. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy most higgadtságra, nyugalomra van szükség, és csak utána jöhetnek a személyi javaslatok.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!