Szent László Emlékülés a Parlamentben [+videó + galéria]

Szerdán zajlott az Országházban a Szent László-év egyik kiemelt eseménye. Egyházi és világi elöljárók, képviselők méltatták a lovagkirály nagyságát és jelentőségét a több száz megjelent előtt. Köszöntőt mondott Latorcai János, a Parlament kereszténydemokrata alelnöke és Gaal Gergely, a tanácsadó testület elnöke, előadást tartott mások mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.


Gaal Gergely, a Szent László-év Tanácsadó Testületének elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, mögötte Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Gedeon Márta, Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövetének felesége

A Szent László-év Tanácsadó Testülete és a Pro Patria Egyesület Szent László Emlékülést szervezett a Parlament Felsőházi termében. A megjelenteket Latorcai János, a Parlament alelnöke és Gaal Gergely, a tanácsadó testület elnöke köszöntötte, majd Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár ismertette az emlékév eddigi rendezvényeit, helyszíneit és eredményeit.



Ezt követően őexcellenciája Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövetének előadását olvasta fel Gedeon Márta asszony, a nagykövet úr neje, majd Szakály Sándor történész és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes előadását hallgathatták meg a jelenlevők. Az emlékülés, melynek levezetője Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke volt, méltó módon tisztelgett a lovagkirály személye előtt.

Minden várakozásunkat felülmúló érdeklődés mellett, közel 400-an emlékeztünk Szent László királyra a Parlamentben. Van remény!

Tekintse meg az emlékülésen készített fotógalériánkat!

Szent László Emlékülés a Parlamentben
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!