Szentföldre látogat Semjén Zsolt

Szentföldre látogat Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. A kereszténydemokrata politikus négynapos  látogatásán megbeszélést folytat Dan Meridor izraeli miniszterelnök-helyettessel, majd hivatalában fogadja őt Mahmúd Abbász palesztin elnök is. A KDNP elnöke útja során találkozik Fouad Twal latin szertartású jeruzsálemi patriarchával is, aki tavaly Szent István ünnepén volt vendége Magyarországnak.

A Miniszterelnökség által a Magyar Távirati Irodának eljuttatott tájékoztatása szerint a magyar kormányfő kereszténydemokrata helyettese Betlehemben a karácsonyi éjféli misén Schmitt Pál köztársasági elnök képviseletében vesz részt, akit a palesztin elnök hívott meg az ünnepre márciusi magyarországi látogatásakor.

Semjén Zsolt útja során találkozik Fouad Twal latin szertartású jeruzsálemi patriarchával is, aki tavaly Szent István ünnepén volt vendége Magyarországnak.

„A keresztény kisebbség az arab világ egy részének sorsát osztja, a legnépesebb muszlim kisebbséggel élve a nagy többségben zsidók lakta Izrael államban. Fáj azonban a szívünk, mert épp Jézus hazájában jelenleg egy modern kori geopolitikai konfliktus, a végeláthatatlan palesztin-izraeli konfliktus részesei vagyunk” – mondta a Katolikus Rádiónak és az Új Embernek tavalyi itt tartózkodása során adott interjújában Fouad Twal jeruzsálemi latin szertartású pátriárka.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!