Szeretetközösségben cseperedhetnek a gyermekek

Átadták a Szent Anna Katolikus Óvoda új épületét Budapesten; a IV. kerületi intézményt Erdő Péter esztergom-budapesti érsek áldotta meg. Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az átadási ünnepségen azt mondta: a Szent Anna Katolikus Óvoda a szeretet civilizációját hirdeti. Az államtitkár felhívta a szülők figyelmét, mindent meg kell tenni, hogy az oda járó gyerekek tényleg szeretetközösséggé váljanak és Krisztus tanítását vallják.

Erdő Péter bíboros beszédében kiemelte: a katolikus iskola és óvoda segíti a szülőket abban, hogy hitük szerint neveljék a gyerekeiket. Hozzátette: fontos az óvoda és az iskola választásának szabadsága, ahogy az is, hogy legyenek megfelelő szellemiségű intézményeik.

Kitért arra, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 150 millió forinttal támogatta az épület felújítási munkálatait.

Pesti Imre budapesti kormánymegbízott utalt arra, az óvoda Szent Annának, Szűz Mária édesanyjának, Jézus nagymamájának a nevét vette fel. Hozzátette: a névválasztás tökéletes, mert a gyereknevelésben a nagymamák szerepe kiemelkedően fontos, a nagyszülők támogatása nélkül nem lehet jól felnevelni a gyermekeket.

Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere köszöntőjében arról beszélt, büszke arra, hogy ennek az óvodának az elődje már hosszú évek óta működik a kerületben. Mint mondta, azokat illeti nagy köszönet, akik óvodapedagógusként elérték, hogy az óvoda létszáma nőtt, s ezért új helyre kellett költöznie.

Snell György plébános, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye katolikus oktatási intézményeinek igazgatója emlékeztetett arra: szinte már az óvoda tíz évvel ezelőtti indulásakor érzékelhető volt, hogy az akkori hely szűk lesz.

Sergőné Egedi Katalin, az óvoda vezetője az ünnepség végén megköszönte az intézmény támogatóinak a segítséget.

Az eseményen megjelent Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!