Szétverték a jól működő családtámogatási rendszert

Mostani intézkedéseivel a kormányzat degradálja a házasság intézményét – mondta a Magyar Hírlapnak Harrach Péter, a KDNP alelnöke. A politikus szerint a családügy hasonló a nemzetközi pénzügyi krízishez.

A 15. alkalommal megrendezésre kerülő háromnapos rendezvényt Beer Miklós váci megyés püspök és Bíró László, a püspöki kar családreferens tagja nyitotta meg csütörtök délután, majd Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a Biblia és a házasság kapcsolatáról beszélt, Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke pedig a családpolitika aktuális kérdéseiről értekezett.

Harrach Péter a Magyar Hírlapnak elmondta: a családügy hasonló a nemzetközi pénzügyi krízishez.

„A folyamat önmagában is rossz irányba megy, és a hibás kormányzati intézkedések csak tovább súlyosbítják. A házasság és a család általános válságán túl szétverték a kiegyensúlyozottan működő családtámogatási rendszert” – fogalmazott az ellenzéki politikus. Mint mondta, az új intézkedések leginkább munkakerülésre és megélhetési gyermekszülésre ösztönöznek, ami elfogadhatatlan a társadalom szempontjából. „Ezt tetézi az a törekvés, amit az új Ptk. is tükröz, hogy az egyneműek kapcsolatát a házasság rangjára emelné a kormányzat. Ezzel degradálja a házasság intézményét.”

Harrach szerint olyan családpolitikára van szükség, amely egyrészről megteremti a gyermeknevelés biztonságát, másrészről pedig a két alapvető intézmény: a házasság és a család fontosságát, sőt nélkülözhetetlenségét erősíti a társadalmi tudatban. Ez utóbbi feladatban a politikának az értékhordozó közösségek támogatására lenne szüksége, ilyenek többek között az egyházi közösségek is – mutatott rá a képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!