Szigorítani kell a büntetési tételen közveszéllyel fenyegetés esetén

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a büntető törvénykönyv felülvizsgálata során azzal a javaslattal él, hogy a közveszéllyel fenyegetés alapesetében a 0-2 évig történő büntetést emeljék fel 0-3 évre – mondta Soltész Miklós, a Nefmi szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten.

Azt is indítványozzák: ha a köznyugalmat súlyosan megzavaró cselekményt követ el valaki, akkor a büntetési tétel maximuma a jelenlegi 3 évről, 5 évre emelkedjen. Az államtitkár azzal kapcsolatban tartotta sajtótájékoztatóját, hogy az április másodikán megrendezett Családünnep Európával elnevezésű fesztivált bombariadó miatt félbe kellett szakítani. Elmondta, hogy az akkor félbeszakadt esti koncerteket a május 15-én pótolják.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!