A szocialisták ismét félrevezetik a lakosságot

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a szocialisták ismét félrevezetik a lakosságot, mert a Központi Statisztikai Hivatal által közölt adatokat saját retorikájuk szerint értelmezik. Ezt a kisebbik kormánypárt a szocialista Korózs Lajos hétfői sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel. Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy  az MSZP szerint a statisztikai adatok azt jelzik, hogy a reálbércsökkenés elérte a nagycsaládosokat is. A KDNP szerint a KSH számait befolyásolja a közmunkások keresete, ami rontja a statisztikai adatokat.

Korózs Lajos elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint minden családtípusnál, így a kétgyermekesek, valamint a három vagy több gyereket nevelők esetében is csökkentek a reálbérek az év első öt hónapjában.

A KDNP közleményében kiemelte: a KSH által közölt számokat befolyásolja a közmunkások keresete, ami alacsonyabb az átlagjövedelemnél, és ez természetesen rontja a statisztikai adatokat.

Mint írták, lehet, hogy a szocialisták nem örülnek a változásnak, de azok, akik korábban segélyen tengődtek, most viszont van munkájuk a közmunkaprogram révén, feltehetőleg nem így vélekednek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!