A szocialisták szándéka a pánikkeltés

A Kereszténydemokrata Néppárt tiszteletben tartja az emberek személyes döntéseit, így van ez a gyermekvállalás és a házasság kérdéseiben is. Az abortuszt minden normális ember elkerülendőnek tartja, ennek sok hatékony eszköze lehet, például a felvilágosítás és szemléletformálás.Az MSZP nyilatkozataiból nem a párbeszéd, hanem a pánikkeltés szándéka olvasható ki – olvasható a KDNP állásfoglalásában, amelyben a szocialisták valótlan kijelentéseket tartalmazó közleményére reagált.

Az MSZP szerdai közleménye szerint a napokban több olyan kijelentés hangzott el kormánypárti politikusoktól abortuszkérdésben, amely komoly aggodalomra ad okot. Mint írták, Kövér László és Harrach Péter megszólalásai után Nagy Kálmán már kifejezetten arra kérte országgyűlési felszólalásában a minisztériumot, hogy dolgozza ki a magzatvédelemmel kapcsolatos törvények szigorításának módozatait.  

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye:

A KDNP tiszteletben tartja az emberek személyes döntéseit, így van ez a gyermekvállalás és a házasság kérdéseiben is. Az MSZP nyilatkozataiból nem a párbeszéd, hanem a pánikkeltés szándéka olvasható ki. Néhány tényt újból világossá kell tennünk:

– A család fogalmát az általunk beterjesztett Családvédelmi törvényben a lehető legszűkebben fogalmaztuk meg, vagyis egy szülő és egy gyermek már családot alkot, függetlenül attól, hogy házasságban, élettársi kapcsolatban vagy anélkül élnek a gyermek szülei. Tehát nem teszünk különbséget gyermek és gyermek között. 

– A társadalmi valóságot, benne az élettársi kapcsolatok nagy számát elfogadjuk, de határozott álláspontunk, hogy a gyermekek felnevelésének legbiztonságosabb közege a család, amely egy nő és egy férfi önkéntes, elkötelezett, szereteten alapuló, jogilag is kinyilvánított kapcsolatán alapul. A párok a házasságkötéssel törvényi keretek közé helyezik kapcsolatukat, igényüket fejezik ki arra, hogy az állam a jogrend eszközeivel védelmet és jogokat biztosítson számukra, az ezzel járó kötelességeket pedig tudomásul veszik. Akik ezt a jog előtti kinyilvánítást nem teszik meg, azok nem vállalják a kötelességeket és nem tartanak igényt a törvények által biztosított jogokra.

– Az abortuszt minden normális ember elkerülendőnek tartja, ennek sok hatékony eszköze lehet, például a felvilágosítás és szemléletformálás. Nagy Kálmán professzor úr parlamenti beszédében a méhen belüli betegségek megelőzésének és gyógyításának érdekében a várandósság alatti fokozottabb orvosi ellenőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet. A magzatvédelem nem egyenlő a tiltással: a polgári kormány nem tervezi a törvényi tiltás bevezetését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!