A szocialistáknak emlékezetkiesése van

A szocialista politikus, ahogy azt már korábbról megszokhattuk, továbbra is súlyos emlékezetkiesésben szenved, ha elfeledte a tényt, hogy szocialista-liberális kormányának nyolc éves regnálása alatt Magyarország éllovasból sereghajtó lett, az ország államadóssága és az éves költségvetési hiány elszállt – reagált az Európai Parlament magyar Néppárti Képviselőcsoportja arra a közleményre, melyben Tabajdi Csaba, az MSZP  európai parlamenti delegációjának vezetője a Fidesz-KDNP kormány gazdasági teljesítményét becsmérelte.

A Néppárti frakció magyar politikusai hangsúlyozzák: Tabajdi Csaba nem emlékszik, hogy az ország növekedése már a gazdasági válság kirobbanása előtt, 2007-ben leállt, hogy aztán annak kitörésekor elsőként legyen kénytelen az IMF védőszárnyai alá menekülni.

Mindeközben az akkori szocialista kormány ölbe tett kézzel nézte a lakosság devizában történő eladósodását, a munkanélküliek számának radikális emelkedését.

Az első Orbán-kormány 2002-ben úgy adta át Magyarországot a szocialista-liberális vezetésnek, hogy az Európai Unióhoz újonnan csatlakozni kívánó országok között éllovas volt, teljesítményére irigykedve néztek a közép-kelet európai országok. Magyarország GDP-hez viszonyított államadóssága 2002-ben 53 százalék volt és csökkenő tendenciát mutatott; a költségvetési hiány stabil, kiszámítható pályán, a gazdasági növekedés 4-5 százalékos sávban mozgott, a munkanélküliség pedig 6 százalék alá csökkent.

Ezzel szemben mit hagytak a szocialisták maguk után 2010-ben? A GDP több mint 80 százalékára rugó, súlyosan eladósított országot, romokban heverő gazdaságot, széteső közigazgatást, kivéreztetett állami ellátórendszereket, maguk előtt súlyos devizaadósságot görgető lakosságot, 11 százalék fölötti munkanélküliséget, átláthatatlan költségvetési viszonyokat. Regnálásuk nyolc éve alatt pedig a környező országok Magyarországot nem csak megelőzték, de számos mutatóban többszörösen lekörözték.

A második Orbán-kormány másfél éve rendíthetetlenül dolgozik a szocialisták által hátrahagyott romok eltakarításán, az államadósság csökkentésén, a költségvetési hiány leszorításán, a vállalkozások és a devizában eladósodott családok terheinek könnyítésén, a gazdasági növekedés serkentésén. Sajnos az európai gazdasági környezet kedvezőtlen alakulása és a szocialista-liberális kormányok által végletekig legyengített magyar gazdaság és állam kiszolgáltatott helyzete miatt számos korábbi elképzelésben szükséges bizonyos módosítások megtétele, ez azonban nem a mostani, hanem a korábbi szocialista kormányok felelőssége.

Tabajdi Csabát ezúton emlékeztetnénk: A szocialista kormányok miatt az Európai Bizottság már 2004-ben túlzott deficiteljárást indított Magyarország ellen. A szocialisták hat éven keresztül képtelenek voltak az ország költségvetési hiányát csökkenő pályára állítani. Magyarországot a szocialisták eladósodott, kiszolgáltatott, a világgazdasági viharoknak ellenállni képtelen országgá, éllovasból sereghajtóvá tették. Ez valóban szégyen, a szocialisták és bukott liberális szövetségeseik szégyene. 

Tabajdi Csabának, az országot eladósító volt szocialista kormány brüsszeli szócsövének ezért azt tanácsoljuk, tartson súlyos önvizsgálatot és tartózkodjon a magyar gazdaságot korábban felvirágoztató Fidesz-KDNP kormány kioktatásától, gazdaságpolitikai jó tanácsok osztogatásától.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!