Taizéi találkozó Brüsszelben

December 29-től január 2-ig Brüsszelben tartják a Bizalom Zarándokútjának következő találkozóját, amelyre mind az öt földrészről várnak fiatalokat. Magyarországról mintegy 250 fiatal indult útnak vasárnap. Szilveszterkor a fiatalok a békéért virrasztanak, majd a „Népek ünnepe" keretében az egyházközségeknél ünneplik az újesztendőt.

A találkozó helyszíne a brüsszeli vásárváros (Brussels Expo). A délelőtti programokat (imák, kiscsoportos beszélgetések) a vendéglátó egyházközségeknél tartják. Naponta kétszer a vásárváros csarnokaiban közös imán vesznek részt a fiatalok. Délutánonként ugyanitt, illetve a város más helyszínein műhelyfoglalkozások lesznek.

31-én a fiatalok a békéért virrasztanak, majd a „Népek ünnepe" keretében az egyházközségeknél ünneplik az újesztendőt. Január 1-jén részt vesznek a vendéglátó egyházközségek újévi istentiszteletén, majd január 2-án indulnak haza.

A találkozó elmélkedéseinek középpontjában idén Alois testvér Levél Kenyából című, a 2009-es esztendőre szóló írása áll majd. Godfried Danneels bíboros, malines-brüsszeli érseknek a találkozóra írt imája ezen a linken hallgatható meg francia nyelven.

A tavalyi találkozót Genfben rendezték, a korábbi évek helyszínei pedig Zágráb, Milánó, Lisszabon és Hamburg voltak. Előzetes becslések alapján idén 40 000 ember részvétele várható. December eleji adatok szerint a találkozóra többek között 9200 lengyel, 2000 német,  2000 francia, 1500 olasz, 900 litván fiatal jelentkezett. December 28-án, vasárnap mintegy 250 magyar fiatal indult el Brüsszelbe.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!