Talpra kell állítani Magyarországot

Orbán Viktor szerint csak egyetlen olyan politikai erő van, amelyikre rá lehet bízni a Magyarország sorsáért viselendő felelősséget. A miniszterelnök a Fidesz pénteki kampánynyitó rendezvényén rámutatott: pártja sosem állított még annyi polgármesterjelöltet és képviselőjelöltet, mint az októberi önkormányzati választás előtt. Tarlós István szerint nem folytatódhat Budapesten az, ami az elmúlt években zajlott, irányt kell váltani. Rendre és olyan vezetésre van szükség, amely vállalja a politikai felelősséget – mondta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, majd leszögezte: a Fidesz hisz a sikerben, van programja.

Orbán Viktor szerint míg egy évvel ezelőtt Magyarország a kilátástalan apátia országa volt, ma már egy elszánt ország. A Fidesz elnöke, miniszterelnök úgy fogalmazott: egy évvel ezelőtt már-már aggódni kezdett, hogy ki lehet-e mozdítani az országot a kilátástalan apátia állapotából. Ma, egy év elteltével azonban egy más ország vesz körül bennünket. Ha körülnézek, leginkább elszántságot látok az emberek szemében, nem délibáboktól ködös optimizmust, inkább józan derűlátást, elszántságot.

A miniszterelnök szerint csak egyetlen olyan politikai erő van, amelyikre rá lehet bízni a Magyarország sorsáért viselendő felelősséget. Rámutatott: pártja sosem állított még annyi polgármesterjelöltet és képviselőjelöltet, mint az októberi önkormányzati választás előtt.

Orbán Viktor szerint az önkormányzati választás tétje, hogy az elmúlt hetekben megteremtett alapokra emeljék és állítsák talpra Magyarországot. A miniszterelnök leszögezte: a példátlan erőfeszítést jelentő küzdelemhez össze kell kapaszkodni, egyedül vagy kis csoportokban nem sikerülhet senkinek. A kormányfő óva intett mindenkit, hogy az április országgyűlési választási sikerekből és a közvélemény-kutatási adatokból bármilyen következetést levonjon. Orbán Viktor úgy vélekedett: ezeket a következő 23 napra el kell felejteni.

Győztes erőként kell beérnünk a célba október 3-án. Három kemény hét. Gondoljatok rá, évtizedek múlhatnak rajta – buzdította a jelenlévő polgármester- és képviselőjelölteket Orbán Viktor. Erős gazdaság, munkahelyek, rend és biztonság: erre ma csak mi vagyunk képesek az emberek támogatásával. Csak mi és csak az emberekkel együtt – mondta a pártelnök-miniszterelnök, hozzátéve: az országnak ma ránk, a Fideszre és a kereszténydemokratákra van szüksége. Vigyük véghez, amit az emberek elvárnak tőlünk! – zárta beszédét Orbán Viktor a Fidesz kampánynyitó nagygyűlésén.

Tarlós István szerint nem folytatódhat Budapesten az, ami az elmúlt években zajlott, irányt kell váltani. Rendre és olyan vezetésre van szükség, amely vállalja a politikai felelősséget – mondta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a vezető kormánypárt pénteki kampánynyitóján, és leszögezte: a Fidesz hisz a sikerben, van programja.

Kijelentette: Budapestnek nem világvárossá, hanem a régió versenyképes központjává kell válnia; Budapestnek rendre és reményre van szüksége, a káosz nem sokszínűség, az anarchia nem liberalizmus, a szervezetlenség nem szabadság, hanem annak hamis illúziója. Hozzátetette: a fővárosban vissza kell szorítani a csalásokat, a korrupciót, működési-pénzügyi stabilitást kell biztosítani, meg kell teremteni a fenntartható közlekedési és az átlátható intézményi rendszert. Tarlós István úgy vélekedett, hogy ezek mellett Budapesten új energiastratégiára, a zöld területek eredményes védelmére, elérhető, emberközpontú egészségügyre, az oktatásban egységes követelményrendszerre, pedagógus-életpályamodellre, illetve a cigánykérdés értelmes és életszerű kezelésére, biztonságra, társadalmi összefogásra van szükség.

Kitért a hajléktalan-kérdésre is, mint mondta, egyesek hirtelen szociálisan érzékenyek lettek, holott a hajléktalan-problémát húsz éve nem képesek megoldani. Szerinte a hajléktalanoknak biztonságot és munkalehetőséget kell adni az eddigi juttatások mellé, de akik a gondoskodás mellett sem hajlandóak dolgozni, azokkal szemben fel kell lépni, akár hatósági eszközökkel is. Tarlós István szerint a Podmaniczky-terv látványos kudarcot vallott, nemcsak a forráshiány, hanem az előkészítés szakszerűtlensége miatt is. A Fidesz-KDNP jelöltje kiemelte: a közterületek, zöldterületek siralmas állapotban vannak, iskolabezárások sora történt, a szakképzést csaknem ellehetetlenítve ezáltal. Kórházleépítések tömegével állunk szemben.
   
Kitért arra, hogy Budapest pénzügyi-gazdasági állapotát most nagyon nehéz pontosan felmérni. A közvetlen adósságállomány már 200 milliárd forint felett jár, a BKV belső- és külső adósságállománya megközelíti a 400 milliárdot, a négyes metró egyes szakaszának forráshiánya pedig 100 milliárd körül mozog. A közbeszerzések, szerződések rendszere csaknem átláthatatlan, hozzátéve: az erőltetett privatizáció következtében sok stratégiai jelentőségű vagyonelem szinte reménytelenül kikerült a főváros tulajdonából. Megígérte, hogy ezeket a szerződéseket szigorúan felül fogják vizsgálni. Ugyanakkor Budapesten a legnagyobb bajt talán nem is az egyes konkrét hibák, vagy azok egyszerű összegződése okozza, hanem a rendszerelvű gondolkodás teljes hiánya.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke természetesnek tartja, hogy a bankszövetség nem örül a lakáshitelesek megsegítését célzó fideszes javaslatoknak, azt azonban furcsállja, hogy a szocialisták sem. Hozzátette: úgy tűnik nem jutott még el az a felismerés tudatukig, hogy a bankárkormány után az ország nem azt várja, hogy most akkor alakuljanak át bankárellenzékké.  Kósa Lajos szerint az elmúlt időben számtalan példa volt arra, hogy a szocialista városvezetők nem a választók, hanem a befektetők akaratát követve jártak el. Ebből kiindulva a jelenlévőket arra kérte: ha megválasztják őket, a településüket képviseljék ameddig csak lehet, és ne üljenek fel szirénhangoknak, bonyolult nemzetközi összefüggéseknek.

Kósa Lajos arra is kitért, hogy a Fidesz 1.141 polgármesterjelöltet és 6.287 képviselőjelöltet indít az önkormányzati választáson, amíg az MSZP csak 195, a Jobbik pedig 219 polgármesterjelöltet állított.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!