Tarthatatlan a helyzet a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központban

Tarthatatlannak nevezte a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központban kialakult helyzetet Tavaszi Zsolt (Fidesz) és Garamvölgyi Attila (KDNP) önkormányzati képviselő. A két ellenzéki képviselő közölte: a Fidesz-KDNP szakmai és gazdasági vezető pályázat útján történő kinevezését szorgalmazza a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ (Misek) Kft. élére.

Garamvölgyi Attila, aki egyúttal a működtető Misek felügyelőbizottságának is tagja azt mondta: szakmai program nélkül jött létre a Misek kft., a Fidesz-KDNP már akkor aggályosnak tartotta ezt a kórház-átalakítást. Ezek az aggályok bebizonyosodtak, a társaság 60 napon túli tartozásállománya meghaladja a 650 millió forintot, és tartani lehet attól, hogy eléri az egymilliárdot. A kórház a csőd felé rohan és a városvezetés ezt tétlenül nézte.

A kórház ügyvezetése a KDNP-s politikus szerint sorozatosan kisebb-nagyobb szabálytalanságokat követett el, a tulajdonos értesítése nélkül önállóan közbeszerzési eljárási felhívást jelentetett meg. Romlottak a betegellátás feltételei, szakmai hiányosságok is mutatkoznak, nem javult a költséghatékonyság és a dolgozók körében nőtt az elégedetlenség. Megjegyezte: az állapotokról sem a tulajdonos, sem a felügyelőbizottság nem kapott korrekt tájékoztatást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!