A települések sem kérnek migránsokból és a betelepítési kvótából

Hollik István kereszténydemokrata képviselő a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: nemcsak a kormány, hanem egyre több települési önkormányzat foglal állást a kötelező kvóta ellen. Nem véletlenül, ugyanis a kormánypárti országgyűlési képviselő úgy véli, hogy a baloldal bevándorláspárti politikája veszélyt jelent az egyes magyarországi önkormányzatokra, településekre is.



Hollik István tájékoztatója szerint eddig mintegy ezer település döntött úgy, kérik a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg a migránsok beáramlását, betelepítését és hogy védjék meg a magyar embereket.

Ugyanakkor baloldali politikusok az országos politika mellett helyi szinten is a betelepítési kvóta mellett foglalnak állást – hívta fel a figyelmet. Hollik István kifejtette, hogy a kvóta elleni határozati javaslatot Szegeden, amely különösen érintett lehet, napirendre sem tűzték a közgyűlésben, Nógrád megyében Boldvai László azt mondta, nem hajlandó ebben a „kutyakomédiában" részt venni, Békés településen Gosztolya Ferenc (MSZP) úgy nyilatkozott, nem ért egyet az emberek riogatásával. Makón Török Ferenc (MSZP) azt mondta: a szabályos befogadás akár Magyarország érdeke is lehet, Nagykanizsán pedig Fodor Csaba (MSZP) egyenesen Göringhez hasonlította a Fidesz-KDNP-t.



Hollik István hozzátette: a jövő heti uniós csúcson is napirendre kerül a kötelező elosztás, aminek elfogadásával futószalagon szállítanák a bevándorlókat. Ezzel megváltozna a magyar települések élete, növekedhetnek a bűncselekmények száma, és terrorveszélyt is jelentene.

A képviselő kérdésre azt mondat: továbbra is kiállnak Farkas Flórián mellett, és az, hogy az Országos Roma Önkormányzatnak vissza kell fizetni támogatásokat, azt jelzi, Magyarországon senki sem állhat a törvények felett, ha valaki uniós forrásokkal nem tud elszámolni, azt vissza kell fizetnie.

További felvetésre arról, hogy az államfő előzetes normakontrollt kért a posta-törvényről, valamint az MNB-törvényről, azt mondta: szeretnék megvárni az Alkotmánybíróság döntését, amit a két frakció tiszteletben fog tartani.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!