Tempfli József és Rózsás János kapta a Magyar Szabadság Napja Díjat

Az idén Tempfli József nagyváradi megyéspüspöknek és Rózsás János Gulágot megjárt írónak ítélték oda a Magyar Szabadság Napja Díjat; a kitüntetést szombaton Gödöllőn, a Magyar Szabadság Napja ünnepi műsora keretében adta át Gémesi György alapítványi elnök.

A díjat a Nemzeti Konzervatív Fórum és a Magyar Szabadság Napja Alapítvány hozta létre – mondta Gödöllő polgármestere. A korábbi években tízen részesültek e kitüntetésben irodalmi és közéleti munkásságuk elismeréseként, mert munkásságukkal hozzájárultak az ország szellemi függetlenségéhez és a demokratikus átalakuláshoz. Az elmúlt évek kitüntetettjei között van Grosics Gyula, Sebestyén Márta, Pozsgay Imre és Antall József özvegye.
    
A Magyar Szabadság Napját minden év júniusának utolsó szombatján ünneplik meg, arra emlékezve, hogy 1991. június 19-én hagyta el hazánk területét az utolsó szovjet katona. Az Országgyűlés 2000-ben június 19-ét, a kivonulás napját nemzeti emléknappá, június utolsó szombatját pedig a Magyar Szabadság Napjává nyilvánította.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!