Tiltakozás a Grúziával szembeni orosz agresszió ellen

Augusztus 15-én 18 órakor tüntetést szervez az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Fidelitas a budapesti orosz nagykövetség előtt, tiltakozásul a Grúzia elleni orosz agresszió ellen. Helyszín: Oroszország Nagykövetsége előtti terület, Budapest, VI. kerület Bajza u. 35. (Andrássy út-Bajza utca sarok) Megközelítés: Kisföldalatti Bajza utcai megállója

Nyilatkozat

Mi, szabadságszerető magyar fiatalok a leghatározottabban elítéljük a független és demokratikus Grúziát ért orosz katonai és politikai agressziót!

A hatalmi önkény ilyen nyílt és durva megnyilvánulását egyetlen demokratikus berendezkedésű állam, egyetlen, a hazájáért és a népek békés együttéléséért felelősséget érző politikus sem szemlélheti szótlanul és tétlenül!

Teljességgel elutasítjuk Oroszország erőszakos törekvését arra, hogy egy másik, független állam vezetését katonai támadással leváltsa. A XXI. századra a kommunista gyarmatosítás ideje lejárt – a Kaukázusban is!

A Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség kifejezi szolidaritását az oroszok hadműveleteitől sokat szenvedő grúz polgároknak és Grúzia törvényes vezetésének.

A demokráciáért, az emberiességért felelősséget érző és a nemzetközi biztonságért aggódó magyar fiatalok 2008. augusztus 15-én, pénteken, 18 órától Oroszország budapesti nagykövetsége előtt tüntetésen tiltakoznak a megmagyarázhatatlan grúziai orosz beavatkozás ellen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!