Tiltakozik és segítséget kér a kuratórium kereszténydemokrata elnökhelyettese

Levélben kérte a magyarországi sajtószervezetek elnökeit a Magyar Televízió Közalapítvány elnökhelyettese, hogy emeljék fel szavukat a közmédium érdekében; Balogh László szerint a költségvetési elvonások szerint az MTV közszolgálatisága „nemcsak veszélybe kerül, hanem egyenesen meg is szűnhet”.

Emlékeztetve arra, hogy az idei 9,4 milliárd forinttal szemben jövőre egy fillér céltámogatást sem kap az intézmény, a Kereszténydemokrata Néppárt által delegált elnökhelyettes arról ír: e döntéssel „az a példátlan helyzet állt elő, hogy a közmédiumok közül kizárólag az MTV-től vontak el jelentős összegeket, a működéshez szükséges pénz csaknem felét”.

Szavai szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy a maradék pénzből kell kifizetni az új székház évi csaknem négymilliárdos bérleti díját, amelynek fedezete maga a céltámogatás volt.
Így a nagymértékű elvonás miatt a Magyar Televízió, mint az első számú közszolgálati médium, a médiatörvényben meghatározott kötelezettségeit sem fogja tudni teljesíteni, s közszolgálatisága nemcsak veszélybe kerül, hanem egyenesen meg is szűnhet.       

Balogh László arra is kitér, hogy amikor 2002-ben a Medgyessy-kormány eltörölte az előfizetési díjat, szakértők arra figyelmeztettek, hogy eltűnt a közszolgálati televíziózás finanszírozásának automatizmusa. Az állam vállalta át az előfizetési díjakból kieső összeg pótlását. Innentől kezdve viszont az MTV évről-évre ki volt szolgáltatva a politikának.       

„A mostani, romboló szándékú döntés nemcsak lehetetlenné teszi a közszolgálati média működését, hanem néhány hónappal a választások előtt beláthatatlan belpolitikai következményekkel járhat” – olvasható a levélben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!