Tipikus Gyurcsány Ferenc-féle privatizációs mutyi: hová tűnt 900 millió?

A Fidesz és a KDNP arra vár választ, hová tűnt az a mintegy 900 millió forint, amelyet Gyurcsány Ferenc az érdekeltségébe tartozó vállalaton keresztül hengergumizó cége értékesítésével szerzett. Hollik István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, aki a Fidesz és a KDNP véleményét ismertette hétfői sajtótájékoztatóján, azt mondta: erős hiányérzetük támadt olvasva Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatát.



Felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc vállalata a közelmúltban hamincszoros áron eladta a hengergumizással foglalkozó cégben meglévő többségi részesedést, és ezért majdnem egymilliárd forintot kapott. Az ellenzéki politikus sajtónyilatkozata szerint ugyanakkor ezt az összeget osztalékként kívánta felvenni – mondta Hollik István.
 



A Fidesz és a KDNP arra vár választ, hová tűnt a vételár, ugyanis a politikus vagyonnyilatkozatában ez az összeg semmilyen formában nem szerepel. Az is érdekes, hogyan „kaszálhatott" ekkorát a DK-elnöke, de ha már így történt, az adás-vétel után hová tűnt ez az összeg – jegyezte meg Hollik István. 

Az ügyletet tipikus Gyurcsány Ferenc-féle privatizációs mutyinak nevezte, aki közvetett állami hitelfelvétellel, közel 30 millióért szerezte meg a céget.



Kérdésre a kormánypárti képviselő azt mondta: a magyarországi vagyonnyilatkozatok rendszere az egyik legszigorúbb az unió tagországain belül, és ez a forma véleménye szerint megfelelő. Felidézte, hogy a közelmúltban módosították a vagyonnyilatkozatok rendjét, és nemcsak képviselőknek, hanem a hozzátartozóknak is le kell adniuk ilyen dokumentumot. Az ebben szereplő adatokat a hatóságok ellenőrizheti - jelezte, hozzátéve: érdemi kritikát, amely megfontolásra méltó lenne, nem hallott, de ezzel együtt minden javaslatra nyitottak.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!