Tirts Tamás is részt vesz Popieluszko boldoggáavatásán

Tirts Tamás, a KDNP által delegált ORTT testületi tag 2010. június 6-án részt vesz Jerzy Popieluszko atya boldoggáavatási szertartásán Varsóban. „Popieluszko szimbolikus vértanúja nemcsak a lengyel katolikusoknak, hanem az egész közép európai átmenetnek is” – nyilatkozta Tirts Tamás. „Számunkra azért is nagyon fontos Popieluszko személye, mert az ő alakja kapcsolódik az 1980-ban indult Szolidaritás mozgalomhoz, amely elindította Közép Európát a demokratizálódás útján. Popieluszko atya szentmiséi tartották a remény lángját életben a rendkívüli állapot (katonai hadiállapot) alatt, ezért is vívta ki a belügyesek haragját.”

Tirts Tamás szombaton, a boldoggáavatást megelőző napon, a Magyar Nagykövetség munkatársaival részt vesz a varsói Názáreti Nővérek Szent Istvánról elnevezett Templomában megrendezésre kerülő magyar szentmisén. A szertartás után olyan varsói vezetőkkel találkozik, akiknek magyar testvérvárosi kapcsolatuk van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!