Tisztelet és elismerés jár a magyaroknak

Tiszteletet érdemelnek a magyar emberek az elmúlt másfél-két évben nyújtott teljesítményért, mert ezzel sikerült Magyarországot regionális sereghajtóból a régió éllovasává tenni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Prinzhorn-csoport dunaújvárosi papírgyára új erőművének alapkőletételi ünnepségén. A 45 milliárd forintos beruházással kapcsolatban a kormányfő kiemelte, hogy a Prinzhorn-csoport jelenleg 2300 családnak ad munkát Magyarországon, a beruházás pedig újabb 60 munkahelyet teremt.

A kormányfő elmondta, hogy „ismét versenyben vagyunk a régió legjobban, legátgondoltabban és leggyorsabban fejlődő országa címért”. Hozzátette: „nagy versenyt futunk” a térség többi országával.  

Orbán Viktor a 45 milliárd forintos beruházással kapcsolatban kiemelte, hogy a Prinzhorn-csoport jelenleg 2300 családnak ad munkát Magyarországon, a beruházás pedig újabb 60 munkahelyet teremt.  

Mint mondta: a tulajdonoson, a tőkén és a gondolatokon kívül a fejlesztés mögött a magyar emberek vannak, akik „munkástól és felsővezetőig dolgozni akarnak, gyorsan tanulnak, és jól alkalmazkodnak”.  

A miniszterelnök megjegyezte: az energiaár lesz a legfontosabb kérdés a következő 2-3 évtizedben. „Aki nem tud olcsón energiát előállítani saját magának, az versenyezni sem tud majd”. 

Kijelentette: az Európai Unió az Egyesült Államokkal szembeni energia árversenyt nem tudja tartani, ezért meg kell kezdeni az ipari és vállalkozói rezsicsökkentést. „Amennyiben az EU nem lesz képes energiaárakat csökkenteni, akkor Magyarországnak saját szabályokkal el kell érnie azt, különben a magyar ipar nem lesz versenyképes” – mondta.  

Orbán Viktor hangsúlyozta: „az uniós miniszterelnökök valamelyik soron következő ülésén, a lehető legkeményebb vitákra számítva, ebben a kérdésben súlyos döntéseket fogunk hozni”.  

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány korábban stratégiai megállapodást kötött a vállalattal, amely kötelezi a kormányt is.   

A tulajdonossal folytatott egyeztetésen biztosítékot adtam arra, hogy Magyarország új hulladékstratégiáját megalkotjuk, abban a cég észrevételeit beépítjük – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!