Tizenöt év után újra van irodája a KDNP-nek Szombathelyen

Tizenöt év után újra van irodája a Kereszténydemokrata Néppártnak Szombathelyen. A Malom utcában lévő pártirodát pénteken adták át ünnepélyes keretek között; az avatón részt vett Semjén Zsolt a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint a párt több országgyűlési képviselője és helyi politikusa is. A történelmi egyházak képviselői, lelkészei megáldották az iroda helyiségeit, és az azokban tevékenykedőket.

Semjén Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta: a KDNP újraépítése és megerősítése során most már az ország minden részén vannak a pártnak olyan „hídfőállásai", ahol politikai közösségük tagjai összejöhetnek egymással, de ahová az emberek is szabadon betérhetnek, hogy elmondják véleményüket, javaslataikat, hogy tanácsokat adjanak, vagy csupán beszámoljanak gondjaikról, örömeikről.

A pártelnök megköszönte, hogy a történelmi egyházak képviselői, lelkészei is eljöttek az iroda megnyitására és megáldják annak helyiségeit, az azokban tevékenykedőket.

Semjén Zsolt beszélt arról, hogy a keresztény politikusoknak minden áldott nap az evangélium tanításaihoz kell mérniük magukat, ennek alapján kell dolgozniuk.

Hende Csaba köszöntőjében úgy fogalmazott: a pártok, mint ahogyan az a nevükben is benne van, csak részt képviselnek az egészből, a demokráciának azonban éppen az a lényege, hogy a részek kiadják együttesen az egészet.

Ahogy az alkotmány is fogalmaz, a pártok közreműködnek a népakarat kinyilvánításában, amely nélkül pedig nem működhet a parlamentáris demokrácia – mondta.

A KDNP szombathelyi és Vas megyei irodájának megvásárlását a párt saját forrásaiból teremtette elő, felújításainak költségeit pedig a szombathelyi szervezet vállalta magára.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!