Több pénzt adna a kormányhivataloknak a KDNP

Tarnai Richárd, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, Pest megye kormánybiztosa a javasoltnál is több pénzt biztosítana a költségvetésben a kormányhivataloknak kormánypárti politikus szerint erre azért van szükség, mert a hivatalok hatáskörébe került szabálysértési feladatok nemcsak plusz bérkiadásokkal járnak, hanem új infrastruktúra kialakítására is szükség van. A törvényjavaslat elfogadásához a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges.

Fideszes képviselők április végén terjesztették a Ház elé a büdzsé módosítására tett javaslatukat az új szabálysértési törvény rendelkezései miatt, ugyanis a parlament korábbi döntése alapján április 15-től az általános szabálysértési hatóság a települési jegyző helyett a kormányhivatal. Indítványuk a helyi önkormányzatok foglalkoztatásában álló és a kormányhivatalok állományába kerülő köztisztviselők bérének fedezetéhez szükséges, nagyjából egymilliárd forintos átrendezést hajtja végre.

Tarnai Richárd a benyújtott módosító indítványában azonban azt írja, hogy a törvényjavaslatban meghatározott forrás alultervezett, mivel kizárólag a kormányhivatalok által átvett szabálysértési ügyintézők munkabérének és a minimális munkavégzéshez szükséges dologi kiadások költségeinek pénzügyi fedezetét tartalmazza. Azzal pedig nem számol - folytatja a kereszténydemokrata politikus -, hogy mivel a szabálysértési hatáskör új feladatot jelent a kormányhivataloknak, ki kell alakítani egy új irányítási és infrastruktúrarendszert is, amelynek többletköltségei vannak. Ennek megfelelően biztosítani kell többek között a szabálysértési eljárás lefolytatásához szükséges informatikai eszközöket, a szabálysértési bírság megfizetéséhez szükséges csekkeket és a helyszíni eljárás lefolytatásával felmerülő többletköltségeseket - indokolja a képviselő, szerinte miért kell a fideszes képviselőtársai által javasoltnál több százmillió forinttal több pénzt juttatni a kormányhivataloknak.

A törvényjavaslatnak – amely a költségvetés bevételi és kiadási oldalát egyenlő mértékben érinti, így a hiányt nem módosítja –az elfogadásához a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!