Több száz új munkahely

Magyarország mindig nagy tisztelettel fogadta azokat a befektetőket, akik nemcsak gyors hasznot akartak zsebre vágni, hanem itt akartak maradni, és hosszú távra rendezkedtek be – fogalmazott Orbán Viktor Szentgotthárdon, az Opel  500 millió eurós beruházással felépült flexibilis motorgyárának avatásán. A miniszterelnök nagy dolognak nevezte, hogy miközben Európában gyárakat zárnak be Magyarországon a beruházással több száz magyar családnak lett biztos a jövője.

A miniszterelnök szerint az Opel új szentgotthárdi motorgyárával Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy Közép-Európa egyik autóipari központja legyen.  A város ezzel az üzemmel Európa egyik motorgyártó központjává válik – tette hozzá

A kormányfő beszédében úgy fogalmazott, az új motorgyár átadása reménykeltő irányt mutat a bajban lévő, válsággal küzdő Európának is, megítélése szerint ugyanis a kontinenst éppen Németország és Közép-Európa egyre mélyülő együttműködése fogja kimenteni a bajból. Rámutatott arra is, hogy a motorgyár 800 új munkahelyet teremt az üzemben, a beszállítókon keresztül pedig akár további több ezret.

A miniszterelnök nagy dolognak nevezte, hogy miközben Európában gyárakat zárnak be, munkásokat bocsátanak el Magyarországon a beruházással több száz magyar családnak lett biztos a jövője.  Mint mondta: „köszönet és elismerés az Opel gyárnak, hogy úgy döntött, dacára az európai válságnak, Magyarországon nem gyárbezárás lesz, nem elbocsátás, nem leépítés, hanem a világ egyik legmodernebb gyárát építjük fel közösen”.

Magyarország mindig is nagy tisztelettel fogadta azokat a befektetőket, akik nemcsak gyors hasznot akartak zsebre vágni, hanem itt akartak maradni, és hosszú távra rendezkedtek be az együttműködésre – fogalmazott Orbán Viktor, kijelentve, hogy a magyarok szeretik az Opelt, amely megbecsüli a magyar munkásokat, „ezért mi is megbecsüljük az Opelt”.

A kabinet éppen azzal „a szívet-lelket beleadó és szorgalmas hozzáállással” szeretné Magyarországot továbbépíteni, amit az Opel a mai napig képvisel – mondta a gyár vezetői és dolgozói előtt, hozzáfűzve: „mi is hiszünk abban, hogy nemcsak a németek lehetnek sikeresek, (…) mi is sikeressé válhatunk, ha lesz erőnk folytatni a válsággal szembeni küzdelmet”. Magyarország azonban – folytatta – csak akkor veheti sikerrel az akadályokat, ha bővíti gazdasági mozgásterét, ehhez pedig gyárakra, üzemekre, sok ezer új munkahelyre és dolgozó magyarokra van szükség.

Megjegyezte, ma 220 ezer olyan ember van az országban, aki két évvel ezelőtt még munka helyett segélyből élt. „Magyarország megújításához az új munkahelyeken keresztül vezet az út, és ez az ünnepélyes gyáravató és ez a nagyszerű üzem fontos állomás ezen az úton” – összegezte a miniszterelnök.

Orbán Viktor végül felidézte azt is, a szabaddá vált Magyarország egyik jelképes pillanata volt, amikor 1992-ben Antall József miniszterelnök az első magyar Opel Astra kormányához ült.

Orbán Viktor Thomas Sedrannal, az Opel igazgatótanácsának alelnökével avatta fel az 500 millió eurós beruházással felépült flexibilis motorgyárat. A miniszterelnök és Thomas Sedran az avatóünnepségen közösen mutatta be az első motort, amely az új gyárban készült.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!