Több tízmilliárd forinttal több pénz maradhat a családoknál

A családi adókedvezmény által összességében 180 milliárd forintot tudtak kihasználni a családok, és 112 milliárd forint maradt benn – jelentette ki Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az M1 Ma reggel című műsorában. A KDNP alelnöke hangsúlyozta: a 112 milliárd forint mintegy a fele kerülhet még a családokhoz a kedvezmény kiterjesztésével.

Harrach Péter kifejtette: a kedvezmény mértéke családonként más, és jövedelemtől függő, annyit azonban el lehet mondani általánosságban, hogy elsősorban a kisjövedelmű, és a nagy gyerekszámmal rendelkező családoknak jelent nagy segítséget.

A jelenlegi rendelkezések a harmadik gyermek vállalását segítik, de hangsúlyt kell fektetni az első gyermek megszületésére is – mondta a kereszténydemokrata szakpolitikus. Megemlítette, hogy körülbelül 30 éves korukban vállalják a nők az első gyermeket. Mindemellett a házasságkötések és az élettársi kapcsolatok együttes száma csökkent, vagyis a magányos életforma erősödött. Tudjuk, hogy a házasság a legtermékenyebb életforma, ezért kell javítani az érintettek lakhatási feltételeit a többi közt támogatott hitelekkel, szocpollal, bérlakásépítéssel.

A politika ebben az ügyben egyetlen dolgot tehet: ha a kormány hosszú távon kiszámítható, kormányzatokon átívelő családpolitikát folytat, az biztonságot jelent a gyermeket nevelők számára – érvelt a frakcióvezető.

A magyar közgondolkodásban változásnak kell történnie. Ráálltunk arra, hogy egy családban legfeljebb két gyermek születik, és már nem is gondolunk a harmadik gyermekre. Ha így folytatódik, hogy évente 40 ezerrel vagyunk kevesebben, ami egy közepes város lakossága, akkor a század végén 5 millióan leszünk, ennek harmada 65 év feletti. Nem egy szép jövő. Ezért egy életpárti, a családot szerető közgondolkodásra van szükség – mondta végezetül Harrach Péter.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!