A többség a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatja

A Századvég szeptember végén készített közvélemény-kutatása alapján a választókorúak 45 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi voksoláson. A pártok erőviszonyai alig változtak. A Fidesz- KDNP pártszövetség előnye továbbra is jelentős mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében. A biztos szavazó pártválasztók 41 százaléka a Fideszre, 27 százaléka a szocialistákra, 17 százaléka a Jobbikra adná voksát.

A legnagyobbik ellenzéki párt, az MSZP előtt. A kormánypárt a teljes népességében 23, az MSZP 12, a Jobbik 8, az LMP 5, a Demokratikus Koalíció 3 százalékon áll, utóbbi kivételével mindegyikük egy-két százalékot veszített az augusztusi adatokhoz viszonyítva.

A biztos szavazó pártválasztók 41 százaléka a Fideszre, 27 százaléka a szocialistákra, 17 százaléka a Jobbikra adná voksát. Az LMP-re 7, a DK-ra 5 százalék szavazna. A Fidesz és az MSZP egy-egy, a DK két százalékot javított, míg LMP egy, a Jobbik pedig három százalékot rontott ebben a körben.  

A választási aktivitás a múlt hónaphoz képest a hibahatáron belüli mértékben csökkent, a pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya pedig kis mértékben növekedett, a megkérdezettek 46 százaléka tartozik ide – olvasható a Századvég összefoglalójában, amelyet pénteken küldtek el az MTI-nek.  

A Századvég ezer embert kérdezett meg szeptember 24. és 27. között, a felmérés hibahatára +/- 3,2 százalékpont.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!