Több apró módosításra lesz szükség

Harrach Péter szerint az új alkotmányról szóló normaszöveg több apró módosítására és néhány kiegészítésre lesz még szükség, pontosításra szorul például a tanítás szabadságáról szóló szövegrész, és szerepelhet az alaptörvényben a tényleges életfogytiglan kiszabásának lehetősége is – olvasható a hétfői Magyar Nemzetben.

A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szerint a magyar iskolák világában nagy zűrzavart okozna, ha bármit korlátozás nélkül lehetne tanítani. Az alaptörvényben csak utalni kell erre, de az oktatási törvényekben már ki is kell fejteni a tanítás szabadságának kereteit – mondta Harrach Péter.

A szabad vasárnapról szóló KDNP-s javaslatról azt mondta: még tart az egyeztetés, a törvény a nyári szünet előtt megszülethet. A legújabb kormányzati vélemények szerint a korlátozás valószínűleg csak a kereskedelemre vonatkozik majd, a termelői, illetve szolgáltatói szektort nem érinti. +A törvénytervezetben tekintettel vagyunk a munkavállalók mellett a vásárlók érdekeire is, így az ünnepek előtt, vagy az üdülőhelyeken szezonban bárhol nyitva lehetnek majd vasárnap a nagyobb üzletek is” – fejtette ki a KDNP frakcióvezetőúje.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!